CELE 12 TRADITII CONSTITUTIVE ALE

JUCATORILOR ANONIMI

1. Bunastarea noastra comuna se afla pe primul loc; restabilirea personală depinde de unitatea grupului.
2. Liderii nostri servesc membrii grupului; ei nu guverneaza.
3. Singura cerinta pentru a deveni membru al "Jucatorilor Anonimi" este dorinta de a inceta jocul de noroc.
4. Fiecare grup se autoguverneaza cu exceptia situatiilor in care sunt afectate alte grupuri sau "Jucatorii Anonimi" ca intreg.
5. Singurul scop primordial unic al "Jucatorilor Anonimi" este sa transmita mesajul sau jucatorului compulsiv care inca mai sufera.
6. Nici un grup nu trebuie sa sprijine, sa finanteze sau sa imprumute numele de "Jucatorii Anonimi" vreunui alt organism inrudit sau nu, ca nu cumva problemele de bani, proprietate sau prestigiu sa ne distraga de la scopul nostru principal.
7. Fiecare grup trebuie sa se autofinanteze si sa refuze contributii din afara.
8. Trebuie ca "Jucatorii Anonimi" sa ramana neprofesionisti, dar grupurile pot angaja personal calificat.
9. Comunitatea "jucatorii anonimi" nu trebuie sa fie vreodata organizata, dar noi putem constitui consilii sau comitete de servicii direct responsabile fata de cei in slujba carora se afla.
10. Comunitatea "Jucatorii Anonimi" nu exprima nici o opinie referitoare la vreun subiect exterior si in consecinta numele ei nu trebuie niciodata implicat in controverse publice.
11. Politica noastra publica se bazeaza mai degraba pe atragere decat pe reclama; este necesara intotdeauna pastrarea anonimatului la nivel de presa, radio, film si televiziune.
12. Anonimatul este fundamentul spiritual al programului "Jucatorii Anonimi" si ne reaminteste fara incetare sa plasam principiile deasupra personalitatilor.

logo

logo

logo